De mange grimme el-kasser

Af Peter Olesen 27

Danske byer er gennem mange år blevet slemt forvansket og forgrimmet af massevis af stygge elkabelskabe- eller elkabelkasser og telekasser langs vore husmure. Selv i fint bevarede og historisk interessante idylbyer som Dragør, Svaneke og Ærøskøbing slipper vi ikke for dem. De skal partout stå op ad selv de smukkeste husmure, lige præcis hvor elselskaberne finder det passende. Uden mindste skelen til æstetikken. Og uden smidighed med at liste dem ind bagom, eller bare skjule dem lidt.

Jeg gik for mange år siden en tur med en mand i Maribo, vi skulle fotografere til en foredrag om Maribos udseende. Manden fortalte mig, at han dagen før havde gået en tur med sin 5-årige søn, og sønnen havde, da de passerede en af disse kabelkasser i plastic eller metal ved en husmur, spurgt: ”Far, hvem ligger begravet der”?

For nylig fik jeg en brev fra en forståeligt bekymret beboer, Carl Pedersen. Han bor  i et bevaringsværdigt hus i Skt. Pauls Gade i Nyboderkvarteret. Han var rystet over, at Dong pludselig og uden varsel og helt uden først at spørge bare uden videre havde opstillet et af disse uskønne el-skabe klods op ad hans husmur. Carl P. protesterede. Dong henviste til Center for Veje, der igen henviste til Dong. Og lige vidt kom han.

Elskab

Hvad gør fredningsmyndighederne egentlig, når vi i sådanne sammenhænge har at gøre med fredede huse og ikke kun bevaringsværdige? Formentlig ingenting?

Jeg ser altid nysgerrigt til i Paris, når jeg der – jeg har faktisk også oplevet  det i Lyon – ser dæksler i gader og stræder med ikke kun gas og tele, men også el markeret i dækslet. Her har vi ikke disse grimme kabelkassere klasket op hvor som helst – men kablerne skjult UNDER jorden. Hvorfra ledningerne jo kommer i forvejen. Hvorfor skal de så i Danmark op ad jorden og ind i disse hæslige skabe, der samtidig oftest fungerer som uskønne plakatsøjler og graffiti-lærreder?

Tænk om Danmark her kunne lære af Frankrig…lære, at vi ikke behøver forgrimme unødigt, men kan tage hensyn, samtidig med at vi er praktiske. Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Men at få stormægtige Dong til det – det kræver vist sin mand. Og en klar ændring i kultursynet.

27 kommentarer RSS

 1. Af Tommy Larsen

  -

  Jamen nu hvor den uskønne maggiterning er kastet..hvor det etiske rabler hos det “uviden folkefærd” i skønhed i dagligdagen.

  I en Andelsboligforening på Østerbro har en håndfuld fanatiske altanelsker begået det drab på en fredet bygning i klasse 8 fra 1906 en trappe skaktgård ..har man på under demokratisk tvang på tvunget en type altan i det værste øjebæ som kun har en vinder ! timelønsarbejderen der skal monterer den !.

  Her er hvad man ødelægger det fredfyldte anlagte gårdmiljø (skaktgård) hvor man en sommer dag kan sidde i fred og ro og lade op (iøvrigt tilskudsbetalt forskønnelse) nu kan man i fremtiden hører sko, børn, stole,på aluminiumsgulv, råben ned i gården til “guds børn” nu er det spisetid…ja man skal fremover se folks ragelse og ekstra opbevaringsplads, til det som boligen på 157-217 m2 ikke rummer (…)

  Men nu starter det rablende over alt rablende.

  Bygningsreglementets tillæg siger man skal spare strøm, ja politikerne råber nu man skal gøres personlig co2 ansvarlig.

  Socialministeriet siger boligen er det sted man skal lade op i, bruge sunde byggematerialer.

  Statens Byggeforskning siger ved en rapport SBI 291 at bor man under en altan på eks. 1. sal mister man et sted mellem 30-50% (…) “dagslyset har indflydelse på trivslen i boligen.

  Og hvad gør så en byggemyndighed jo den giver tilladelse uden en eneste anmærkning – der klages og der svares igen ..at (HVIS) man mister 30-50% af dagslyset er ikke væsenligt siger man citat slut. Myndigheden har overhovedet ikke ved sin behandling kendskab til SBI 291 det fremstod klokkeklart ved en henvendelse !

  Ja man har tilmed godkendt at ud af 7 altaner kan 3 direkte genere privatsfæren ved at stå direkte at kikke igennem boligen, privatsfæren er krænket groft (!) enkelte så nær som 1,5 uden afskærmning.

  I boligen har vi af etiske grundet fjernet alle plastmaling på vægge og pudset op og kalket for at få det mest optiske lys i, et super indeklima, som iøvrigt Socialministeret råber om ! men til hvad nytte ?

  I fremtiden må man konkluderer at boligen bliver et sort hul, 50% af boligen mister imellem 30-50% lys vi skal forøge vores strømforbrug (FORØGE) midt på dagen i vinterhalvåret ja alle altanejer glemmer at de selv har altan og i forvirring tror alle at man også sidder på sin altan om vinteren det er jo total forfejlet …selv disse mister dagslys og skal hermed forbruge mere strøm udlede mere co2…

  Ergo byggemyndigheden godkender merforbrug af strøm – trods bygningsreglemenet siger noget andet ! klokkeklart det skal nedskæres ! versko
  Conni Hedegaard (K)

  Det er jo fordummende idiotisk at man har en byggemyndighed som skal håndterer bygnigsreglementet med tillæg “fremover skal man begrænse strømforbruget ..næ her tvangs øger man forbruget for alle altanejer undtagen 2 to øverste.

  Det morads som man også er kommet frem til i en afhandling om altaner er det er en rus det 1. år derefter er det oplagsplads som vi andre i gårdmiljøer skal beskæmmes med ragelse og aluminumsprofiler …på bevaringsværdige boliger..

  Hvad siger man i Energistyrelsen til sådan merforbrug af strøm …jo man måtte jo først meddele dem at de selv havde sponsoreret rapporten som ved fakta siger man mister dagslys i boligen …dernæst var svaret …
  “opgiv” det (..) glem det citat slut Ingeniør Jesper Ditlevsen

  Vel vil jeg ej glemme at boligen er ukrænkelig – her bliver man af myndigheder groft trådt under fode – dels begraver de ens dagligdag i et sort hul – næstefter kan man med myndighedens hjælp blive krænket og overbegloet direkte ved lejlighedens primærrum .. privatsfære som ikke rager naboer overhovedet.

  Alt i alt man væmmes over folks fanatisme til noget de overhovedet ikke aner noget om!

  Tænk om man skulle bevæge sig ned af trapperne og gå ud i byen og besigtige det skønne og tilmed få tabt lidt fedme…”selvfedme”

  Design, er skønhed for øjet

 2. Af Carl Pedersen

  -

  Jeg er den Carl Pedersen der bliver omtalt i Peter Olesens udemærkede blog.

  Som jeg udtalte til Lorry i går aftes har jeg ikke tænkt mig at give op. Som det fremgår af den foto som Peter var så venlig at lægge ud på bloggen, er mit hus blevet beskæmmet af den grimme elkasse.

  Dong har oven i købet fortalt, at jeg skal regne med, at elkassen bliver overmalet med graffiti ligesom stort set alle de andre elkasser rundt omkring i byen. Københavns Kommune, som tilsyneladende har givet Dong lov til at opsætte elkasserne, gør intet for at fjerne graffiti og plakater fra dem–en yderlig forgrimmelse af bybilledet.

  Den seneste meddelelse jeg har fået fra Dong er, at elkassen skal stå hvor den står og der er ikke noget jeg kan gøre ved det.

  Men Dong bøjer sig åbenbart for nogen. I Lorry indslaget i går blev jeg ærlig talt ret forbavset da jeg hørte, at restaurant Pastis på Gothersgade får elkassen foran restauranten fjernet. Hvorfor der gøres forskel på erhverv og almindelige borgere i København i den sag er mig en gåde.

  Jeg vil opfordre de borgere i København, der har fået deres ejendomme beskæmmet af elkasserne, at kontakte Københavns Kommunes Center for Veje der har i samråd med Dong tilladt opsætningen af elkasserne.

  mvh, Carl

 3. Af Tommy Larsen

  -

  Til Carl P. jeg støtter alt det som skønsmæssigt er uhyrligt for øjet, som ikke bygger på noget som beriger dagligdagen.

  Men nu er det altså således at Dongenergy ikke beskæftiger sig med “skønhed” man leverer bl.a. elforsyning, og her hopper kæden af for dem (…)

  Ikke bare står de mausoleum bokse til elskabe så tæt på bygninger at næste renovering kommer muren med sine mørtelklatter til sin rette de hænger op af muren man renoverer ikke bag boksen og det ses gang på gang.

  Og så er der tilmed den negative “forskønnelse” at man bag boksene gang på gang ser alt affald ligger til aviser, pizzabakker osv…

  Og så er overdelen jo tilmed udmærket aflastningsplads for mangel på moral for nattens ølflasker, drikkekrus osv..

  Alt i alt Dongenergy har sin fulde ret til at overrule enhver, du angriber en erhvervs virksomhed ja – men her betaler man højst sandsynlig også for at bruge fortorvet til servering, så man nok spærre på fortorvet hvis man placerer borde udenfor. “offentligt lighedsprincip” er som i mit oplæg ovenfor sat ud af kraft.

  Mht. min anklage var det en naboejendom havde jeg været taget i partshøring og var det blevet påklaget var der sat en stopper for altan placeringen “privatsfæren var trådt under fode” men når det er i samme ejendom så er det lige pludseligt ikke aktuelt ! hvor er logikken i det. Så kan man tiltvinges at spise sammen med naboen uanset man ønsker det eller ej man bliver ikke spurt !

  Ejendomsretten til privatsfæren går langt ind over hoveddøren, ejendomsretten til sin bolig er ukrænkelig HVOR ?

  Der er simpelhen for meget “tyende folk i storbyen omkring skønheder” som ødelægges af et skrivebord fra en bunker.

 4. Af jh Pedersen

  -

  Tak for et dejligt relevant radioprogram i dag d. 28.2.. Jeg ville ønske du kunne blive chef på DR, for det er fra DR vi lærer denne der asociale venstrefløjsopførsel, hvor det kun handler om at være social overfor de, der er venstreorienterede. Studieværter taler bredt over een kam, grimt og flabet, understreget ved deres kropssprog, overfor gæster, hvorom man kun kan have opfattelsen af, at de politisk ligger fjernt fra studieværtens eget tilhørsforhold.

 5. Af Mogens Svendsen

  -

  Kære Peter Olesen og øvrige debatdeltagere

  Skal vi nu ikke få lidt proportioner ind i tilværelsen. Det er vel ikke verdens største problem, at der står en beskeden metal-eller plastickasse malet i en diskret farve i nærheden af af ens hus. Vi bliver nødt til at have strøm – eller i foretrækker måske tidsalderen hvor gaslygter og åbne kloaker var moderne ?
  Det er sikkert billigere og mere praktisk at de står i gadeplan end bliver gravet ned jorden. Fordi noget er praktisk i Lyon eller Paris, behøver det ikke at være det i København. F.eks. forekommer det meget sjældent, at der falder sne i de to franske byer.

 6. Af Peter Olesen

  -

  Kære Mogens Svendsen
  Denne blog handler om æstetik, om det øjet ser, og om det, som mange forskellige private og off. instanser gør ved vore by- og landskabsbilleder…Derfor er emnet elkasserne yderst relevant, et af de æstetiske problemer, der fylder mest i alle hverdag, hvis man da ellers bruger sine øjne og kærer sig om ordentlighed. Jeg stod forleden ved TV2 Lorry ved Tingstedet i Valby. Fra én position kunne jeg uden at flytte mig skue ikke færre 10 stygge elkabelkasser. De står overalt. De er nyttige, vi kan i et moderne samfund ikke leve og fungere uden el og tele, men det står ikke i loven, at det samtidig skal være grimt og æstetisk forstyrrende at føre el og tele ind i husene….Når de kan skjule de installationer andre steder i verden, så kan vi vel også, hvis vi vil…Jeg spørger igen: Hvad med fredede huse, hvad siger vore fredningsmyndigheder til den problematik….?
  Så proportionerne er ifølge mine begreber absolut helt i orden, hvis man altså er med på at debattere æstetik, det er det, bloggen bl.a. beskæftiger sig med. Selv i krisetider, er det øjet ser og det, vi omgiver os med, vel ikke blevet irrelevant.
  vh Peter O.

 7. Af j. hansen

  -

  Danskere har ingen æstetisk eller poetisk sans. Grimheden er overalt. Grimme elskabe, grimme luftledninger i KBH, grimme, firkantede bygninger, uden gadeliv. Kunst opstillet i det offentlige rum i KBH handler kun om hvorvidt det kan holde til grafitti og vind og vejr, ikke om det giver os en oplevelse. Sammelign Barcelonas banegård med KBH hovedbanegård indvendig. Bedre kan forkellen mellem grimhed og æstetisk sans ikke vises. Dem der bestemmer i KBH. kommune er ikke trådt ud af runestenens tidsalder. Alt er grimt, firkantet, visionsløst og tungt. Ude af trit med strømningerne i samfundet. Jeg kan godt forstå du trives i Paris. Her er der nemlig alt det vi savner her. Kør på med dit fine arbejde. Jeg håber der nogen der læser dine artikler og lytter til dem.

 8. Af Thomas Holm

  -

  Der er en meget nem løsning på problemet: I siger da bare simpelthen “Nej Tak” til elektricitet, kabel-TV og internet. Presto, ingen skræmmende kasse foran jeres hus. Samtidigt vil det dejlige hyggelige gyldne gløden fra tællelys og olielamper strømme ud af jeres vinduer, de mange kolde bade vil opstramme jeres sundhed og maden fra træfyret og høkassen vil vække nostalgiske tanker om fortiden.

 9. Af Bo Poulsen

  -

  Hold nu op, Thomas Holm, med den slags barnagtig argumentation.

  Det vi i al fredsommelighed spørger om, er: kunne man ikke lave en mere æstetisk løsning end de der el-bokse? Så mange andre ting har fået lækre indpakninger, og der er blevet ofret tid og kræfter på designet, så hvorfor ikke installationer?

  Men det synes du måske ikke er et rimeligt spørgsmål?

 10. Af Thomas Holm

  -

  Bo,

  “barnlig”? Det er mere det klynken der kommer fra dem som frygter for deres hellige friværdi som lyder barnligt. Hvad forhindrer dem i at gribe en farveprøve fra diverse forhandlere som matcher deres hus-farve, en pensel og så selv male den grå kasse i tonen der passer til væggen? De kan ikke forvente at der kommer nogen og gør det fordem. Så istedet for at højlydt brokke sig hist-pist-og-alle-veje, at der intet sker, gør noget selv.

  Mht. installationskasserne, hvilken smagsretning skal de så følge? Der er alt for mange stile og farve at vælge imellem, plus der nok ville komme den sædvanlige “smagsdommer”-diskussion om hvorfor lige den blev valgt. Så hellere en grå, funktionel kasse, “form follws function”.

 11. Af Tommy Larsen

  -

  Tja…Thomas Holm var på besøg i mit univers.

  Jeg er helt enig Carl P må sammen med Dongenergy gå bodsgang og få den kvalme fjernet med en farve som passer “HANS” mausoleum. Carl P mener altså at den skal flyttes ..svar nu ikke hen til naboens ejendom ..så behøver man ikke tænke hvad indre tanker der ligger i den plan.

  Der fyldes på hvad frednings myndigheden vil sige til det..det kan jeg da godt svarer på “ikke vor bord” sagen står på fortorvet og det den gode Hr Carl P ytre sig om er som Thomas Holm så sandt skriver alle hypper sit som kæpheste…om jeg må flette et andet citat ind her af Peter Olesen “hvor er høfligheden henne i dag” jo ser man folk er åh så søde og venlige ..med undertoner jeg skal lige have min sag frem i optikken..bag efter er man sig selv nok ! vi lever i en skjult dagsorden trilogi “vinder vi noget til vor alter”

  Derfor lavede jeg et radikalt andet juridisk indlæg i mit, oppe i bloggen ! når man anfægter sagligheden uden at tage winerbrød med til byggemyndigheden er man arrogant når man påtaler deres fejl – klokkeklare myndigheds fejl som andre myndigheder selv anviser ved fakta så skal jeg da lige love for man møder “pak dig”

  Nej du gode Peter Olsen…folk er i dag smittet med “mit, mig, ego fanatismen.

  Mht. til det design, og det estetiske i dagligdagen kunne det jo være stadsarkitekten burde indføre et katalog “look a like” ISO systemet hvad er flot og ikke flot for øjet.

  Mht. elkasser har Dongenergy jo så sandelig også udtalt at man udskifter kasseren grundet de risikohensyn der har været i byen med sprængte brønde …(husk lige at få det med i teksten) og dem som man havde påtænkt er ikke kommet frem mig bekendt ..og så er der jo også det prisen..alle siger jo fra når det koster ingen vil betale for det.

  Men design og skønhed er ofte som at smide flyveblade ned til analfabeter eller lad mig sige det lidt mere pænt …prøv at sæt et 96mm stempel i en bil som rettelige først kører hvis det er 97 mm det skulle nok vække en del det er jo sådan vi andre har det med skønne ting for øjet. Eller bare når håndværkeren sætter ting lige i vatter eller TDC i baggårdene hænger ledninger op som værste spagetti inferno med clips på 15 cm som rager ud i luften som vinden blæser..

  Må vi få noget orden i bybilledet, mere rumlighed på mit alter.

  :))

 12. Af Peter Olesen

  -

  Thomas og Tommy, hvor er sagligheden? I er bare imod folk med andre meninger og holdninger – og kører på med argumenter, der får mig til at spørge, er de virkelig udtænkt med hovedet, eller…? Egentlig imponerende at I gider være med her, det er jo slet ikke en debat for jer. Nå, men man er jo ikke tvunget til at læse det, men det jer åbenbart et kick at deltage og os andre mulighed for en let hovedrysten.
  vh Peter O

 13. Af Thomas Holm

  -

  Peter,

  sagen er at en kedelig grå kasse faktisk er den stil der passer bedst til alle de bygningsstile hvor den bliver sat hen. Hvis el-selskaberne nu pludslig skulle komme med en kasse der passede i stil og farve til hver eneste bygning, hvor mange hundrede forskellige kasser skulle de så have på lager?

  Og mit spørgsmål er stadigtvæk: hvad forhindrer dig i at selv gribe farve og pensel og gøre noget selv istedet for at bare vente på at andre gør det for dig mens du brokker dig?

  Elkasser: standard grå, funktionelt firkantet. Kassen har en funktion den skal opfylde og det gør den. Dens design er perfekt til det.

 14. Af Peter Olesen

  -

  Engang til: Jeg vil jo forsøgsvis have dem gravet ned i jorden, som andre steder i verden, kan det virkelig være så vanskeligt – og vanskeligt at forstå? Og Tommy, husk, det var dig, der startede debatdelelen af denne elkabelkasse-blog med en kroniklang udredning om altaner, det er jo virkeleig at holde sig et emnet – og at spilde andres tid.
  vh Peter O

 15. Af Tommy Larsen

  -

  Peter det anede mig jo …når man anskuer verden fra sit alter, den elkasse er åbenbart blevet en torn i øjet !

  Det som der ordret bliver skrevet er flyt den ind til naboen, du har overhovedet ikke nævnt noget om fakta at Dongenergy har meddelt man bytter dem ud af sikkerhedsmæssige årsager – åbenbart noget uinterssant i denne her debat – det var bygningen der lå bagved “Carl P” ejendom – skal man være journalist eller bare have haft samme arbejdsgiver hos DR så hører alting op i en debat…

  Du angriber mit indlæg ja det var fuld ud bevist men også angrebet med fakta hvad uhyrligheder en privatsfære en myndighed kan overrule en privatperson med, ja krænke privatsfæren og det som myndigheder selv uahængig af hinanden har af anvisninger.

  Kom nu med noget fakta Peter til det sagen drejer sig i bund og grund: tillader at mig at bruge dit eget citat “har vi fået nok i os selv”

  Og hvis det er så arrogant jamen så slet dog indlægget så vi kan få den fine melodi tilbage i tråden…her er det kun dem der er for mit indlæg velkommen…man fristes jo til at sige tøzze fnidder ved køkkenbordet i kolonihaven.

  Jeg kan udmærket godt se at myndigheder har langt igen med det de går rund og placerer for folks øjne i det offentlige miljø – men i dette her indlæg dør man ikke af at finde jorden i sammenhænget.

  Man bør bemærke hvad jeg skriver om de efterfølgende virkninger opretstående elkasser har for efterfølgende vedligeholdelse af bygning, samt aflastninger for nattelivet, plakater osv..men det var åbenbart ikke nok i sagligheden..

  Come on !

 16. Af Finn Bjerrehave

  -

  Kære Peter Olesen, det offentlige rum vores glæde eller rædsel eller er vi et for kulturløst samfund der kun bruger nationaløkonomien på socialhjælp? det må være en konklusion når man bevæger sig i EU, og tættest Tyskland hvor man som gæst må konstatere asfalt er aut, ind er brolægning fliser tegl på mure og tage, samt altid skulpturer vand i fontæner i brolægningen , og ikke 2 huse i samme farve, og grafitti er næsten ikke eksisterende, for hvem vil vandalisere noget kønt.Tag nu på tur i vores flotte EU, og du vil forstå jeg ikke er en kværulant, men en person hvor kulturen ligger som førstepriotet, og bekymringen for vores laden stå til gør mig mismodig. VH.Finn Bjerrehave Vig.

 17. Af Thomas Holm

  -

  Peter,

  at grave dem ned er ingen løsning af to grunde:

  1.) dårlig tilgang for dem der skal arbejde med kassen og dens indhold.
  2.) (og langt den vigtigere) vand. Alt der er gravet ned, bliver udsat for vand, fugt, væske i mindre eller større grad. Hvordan har det elektriske installationer lige med vand? Hvordan har metal-kabler og styringselementer det med vand?

 18. Af Bo Poulsen

  -

  “at grave dem ned er ingen løsning”

  Nej, når det kan virke i storbyer som Paris og Lyon, så kan det i hvert fald ikke også bruges i Danmark – eller hvad? Er der noget i vejen med at lære af andre landes erfaringer?

  Ser du Paris ramt af elnedbrud fra vandskadede kabler i tide og utide?

  Det er da for fjollet at afvise idéen som uigennemførlig, når nu den virker andetsteds.

 19. Af Tommy Larsen

  -

  Lidt mere fra den spidse blyant..

  Måske man burde sætte sig ind i hvad elkassen indeholder, af service tiltag når strømmen går – jo det er opdelt i grupper (læs få ejendomme) hvis strømmen går så ikke hele bydele mister strømmen hvis en sikring går !

  Så det der med at sige ledningnerne kan jo ligeså ligge i jorden er jo langt ude i hampen forstilling. Går strømmen er Dongengergy de første der hagles ned “hvad sker der” og der er altså nogle som har letter ved at servicerer skabe end at gå “ned” i skabe og måske lukke endnu større beboelses områder for at udskifte defekte problemer.

  Omvendt fordlyder det heller ikke noget om at den nævnte ejendom er fredet “udelukken” på facacden eller det er baghusets indretning hvad ved jeg/vi !

  Men så skal jeg lige nævne at ejendommen ikke betaler ejendomskat det gør vi andre, tilmed de tilskud ejendommen kan søge “tilskuds” forberinger !

  Hvor meget skal naboen overhovedet være med til at betale …ligger lige for til næste spark ?

 20. Af Tommy Larsen

  -

  Bo Poulsen…prøv at være lidt realistisk og sæt dig ind i hvad Dongenergy fortæller om problemet…de kasser er ikke tilrådighed pt. om det er sandt eller ej kan jeg ikke vurderer.

  Glædeligt at se hvor mange der er villig til at betale for de kasser..men når regningen kommer er mennesketomt ..NEJ TAK !

  Det er tankevækkende, retorisk læst.

 21. Af Bo Poulsen

  -

  Tommy Larsen, beklager, jeg forstår ikke et suk af det du skriver. Kunne du ikke bede nogen om lige at læse dine indlæg igennem, inden du sender dem, så de ikke fremstår så sprogligt uigennemsigtige?

 22. Af Tommy Larsen

  -

  Bo Poulsen …nu har jeg sat mig ind i hvad Dongenergy har udtalt om problemet “elkasser” og de siger at kasser til at placerer i gadeniveau findes ikke lige pt.

  Har jeg udtalt mig så det kan forstås ..

  Jeg kan så ønske mig du sat dig ind i emnet inden du udtaler at du ikke forstår hvad vi andre har gjort.

  Go søndag bag pcen.

 23. Af Bo Poulsen

  -

  Nej, jeg har ikke sat mig ind i Dongs politik på elkasse-fronten. Fascinerende at de har en formuleret politik, og fascinerende at de har en politik, som strider imod hvad vi kan opleve i udlandet.

  Og det er såmænd blot det jeg i al fredsommelighed reagerer på: jeg har nemlig haft samme oplevelse som Peter Olesen, at i en del franske storbyer er kablerne skjult under jorden og tilgængelige på samme måde som gas og telefon.

  Og så er mit spørgsmål helt simpelt: når det kan fungere i Frankrig, hvorfor så ikke i Danmark?

 24. Af Tommy Larsen

  -

  Jamen Bo Poulsen …følger du slet ikke med ? vi har jo netop haft elbrønde som af tekniske årsager nogle steder har bevirket at de grundet utætheder netop har flyttet fokus over på opretstående elskabe som jo af tekniske årsager jo er langt lettere for servicepersonalet at gå til ved problemer.

  Man kunne ønske tilmed i sat jer lidt ind i det økonomiske hvad det koster at “stille ønsker”

  De skal jeg slet ind på ..så kommer der jo lussinger fra Peter O

  Men så kunne man jo have undgået at skrive indlægget som om “Carl P” skulle spørges af Dongenergy her i indlægget…og det skal han overhovedet ikke ! om de måtte placerer en elkasse ud for hans ejendom.

  Carl P udtaler jeg er overhovedet ikke blevet spurt, ja tilmed uden varsel citat slut.

  I opfører jer som om “vi vil han skøn industriel design” ja det vil jeg også men det koster og modtageren af regningen er mig bl.a. og tilmed denne her blog som drives via mit abonnoment til Berlingske..inden næste lussing kommer ..

  Ps. jeg har intet at gøre med Dongenergy overhovedet for lige at få tingene i rette relief. Men jeg har realitetssans at en del skal have strømforsyning og hvordan ting teknisk er sat sammen.

  Vi kan ikke bare sidde og tro at myndigheder har leveringsforpligtigelse i design men forsyningsforpligtigelse af strøm og bl.a.

  Så stop det ynkeri “jeg vil ha” den tid er over.

  Skrevet i bedste mening herfra.

 25. Af Carl Pedersen

  -

  Et par bemærkninger til sagen om elkasserne.

  For det første HAR de ligget under jorden indtil fornyeligt. Dong siger, at der er eksplosionsfare og derfor skal de ligge over jorden. Jeg har boet i kvarteret i 31 år og der er aldrig sket noget med nogle af de mange underjordiske elkasser i området.

  Mht til at få dem fjernet. Når restaurant Pastis kan få elkassen foran restauranten fjernet uden videre problemer–på trods af Dongs påstand om, at de skal stå som de står–må det også være muligt for en almindelig borger. Derfor kæmper jeg videre.

  Jeg har lige fået oplyst af Københavns Kommunes Graffitisekretariat, at Dong er ansvarlig for rengøringen af elkasserne og ikke KK. Som enhver der spadserer gennem byen kan se, gør Dong intet for at fjerne graffiti fra elkasserne. De udgør bare endnu et staffeli for endnu mere graffiti i byen.

  Jeg vil derfor opfordre alle der har en overmalet elkasse foran deres ejendomme om at kime Dong ned og forlange, at de jævnligt kommer og fjerner graffitien.

  mvh, Carl Pedersen

 26. Af Tommy Larsen

  -

  Carl P efterhånden udstiller du din personlige vandetta her i bloggen..som noget mer og mer pinligt..

  I ovenstående tilfælde af min sag Altan fanatismen ..mister jeg i 50% af boligen 30-50% dagslys, efter den nye skattelov og iøvrige lovbestemmelser skal jeg betale mere Co2 og straffes for andres “selvfedme” ja jeg får tilmed 3 naboer som kan se min bare bagdel når jeg vader fra soveværelset til badeværelset…

  Det kan kan man kalde “krænkelse af format” byggemyndigheden siger vise vasse 30-50% dagslys i privaten og 3 som glor direkte ind i mit “samtalekøkken” hvor jeg opdrager børn med madlavning, dagens “opfør jer ordenligt i byen” osv..

  Du taler om en elkasse som står uden for din private bolig, ja en er fredet siger du og jeg siger vi andre betaler den ejendomskat du ikke betaler, tilmed de tilskud du kan søge for forbedringer….

  Carl P …come on !

 27. Af steen johansson

  -

  Kære Alle

  At elskabene ikke er kønne og i mange tilfælde er direkte skæmmende er jeg enig i, men at sammenligne med Paris og Lyon er ikke rimeligt da de ligger i et andet klimabælte. Det ville være mere rigtigt at spørge til hvad man gør i Bergen. Det er muligt at vandet ikke stopper elleverancerne i de nævnte byer, men det er der mange andre ting der gør.
  Jeg mener at debatten er rimelig i forhold til de gener det påfører visse forbrugere, men jeg har fuld tillid til monopolDONGs elmæssige dispositioner, herunder også argumentet om eksplosionsfare. At der ikke er sket noget i kvarteret i 31 er jo fint, men det er jo ikke det samme som at det ikke kan ske.
  Mvh

Kommentarer er lukket.